De administratie is iedere keer weer iets waar je flink tegenop kunt zien. Natuurlijk, je moet facturen sturen en facturen betalen om je bedrijf gaande te houden, maar leuk is anders. Dat geldt eigenlijk net zo voor de personeelsadministratie. Heb je daar iemand voor in dienst genomen? Dan maak je het jezelf al een stuk gemakkelijker. Maar in veel (kleinere) bedrijven doet één iemand álle administratie. En dan is het nog een hele klus om iedereen op tijd het juiste salaris te kunnen uitbetalen. Tenminste, als je geen gebruikmaakt van de juiste software.

Overal zijn programma’s voor

Voor je gewone administratie heb je facturatieprogramma’s die je kunt koppelen met je bank en aan de hand van de gestandaardiseerde offerte kun je dan vrij gemakkelijk een factuur sturen. Maar dat is anders voor je personeelsadministratie. Je kunt ervoor kiezen om iedereen iedere maand hetzelfde bedrag te betalen, maar dat klopt natuurlijk niet. Er zijn verschillende functies met daarbij behorende loonschalen, er is een verschil in contracturen en dan heb je ook nog te maken met bonussen, vakantiedagen, ziekte- en verlofdagen. Je moet werkelijk alle factoren kennen om het juiste salaris te kunnen uitbetalen. En dat lukt je niet uit je hoofd. En dus is goede personeelsadministratie software van groot belang. Je kunt hier alle informatie in kwijt die je nodig hebt (of zelfs denkt te hebben) van iedere medewerker.

Je kunt zelfs nog een stapje verder gaan

Wanneer je kiest voor HRM software die echt is toegespitst op jouw bedrijf, heb je niet alleen de personeelsadministratie al snel goed op orde, dan heb je de voordelen van een complete HR afdeling in één programma. Je kunt hier ook alle planningen en werkroosters in kwijt, je communiceert gemakkelijk met je medewerkers bij veranderingen en ook het onboarding gaat op deze manier gestroomlijnd. Dat onboarding is van groot belang. Het is momenteel niet gemakkelijk om aan goed personeel te komen en dus wil jij de nieuwe mensen die je aanneemt een goede basis geven. Dit kan met een speciaal onboarding programma. In de HRM software is ook ruimte voor het indienen van declaraties en het aanvragen van vakantiedagen. Ook de administraties voor de leaseauto’s in het bedrijf kunnen gewoon via deze HRM software. Je ziet het, je maakt het jezelf een stuk gemakkelijker door deze software in te zetten voor jouw bedrijf. Minder fouten zorgen ook nog eens voor meer tevreden werknemers. Het gaat hier om een échte win-win-situatie!

Categorieën: Nieuws