De kans is groot dat je, na bijna twee jaar thuiswerken, weer een deel van je tijd op kantoor gaat doorbrengen. Thuiswerken had als grote voordeel dat je je alleen knap aan hoefde te kleden wanneer er een online meeting gepland stond. Je kon dan heerlijk in je pyjamabroek met daarop je Hugo Boss polo plaatsnemen achter je laptop en er zo toch nog goed en professioneel uitzien. Maar die tijd is wel geweest. Niet alleen wordt het nu wat fris voor alleen een Hugo Boss polo, maar om nu in je pyjamabroek naar kantoor te gaan…

Kleed je zoals past bij je functie

Lang niet iedere baan vereist dat je in volledig driedelig kostuum komt opdraven. Maar over het algemeen wordt wel verwacht dat je er netjes en goed gekleed uitziet. Dat kan ook best in een jeans of in een mooie pantalon. Maar wat draag je daar op? Je kunt dan alle kanten op. Kies bijvoorbeeld voor de stijlvolle Gant overhemden. Deze overhemden zijn er in heel veel kleuren en modellen. Draag in de zomer Gant overhemden van Popeline met korte mouwen en in de winter Gant overhemden van heerlijk katoen. Deze overhemden zijn casual en gekleed tegelijk. Je kunt ze combineren met elke broek die je wilt, of het nu gaat om een jeans, een slimfit chino of een pantalon. Draag er een jasje op of een heerlijk warme trui. Waar je ook voor kiest, met deze overhemden kom je, in iedere functie, altijd goed voor de dag.

Hoe zorg je dat deze overhemden mooi blijven?

Een belangrijke tip: draag geen pen in het borstzakje. Zo voorkom je dat er inkt op het overhemd komt. Maar er zijn nog meer dingen die je kunt doen om de overhemden mooi te houden. Was ze volgens het wasvoorschrift, en doe ze vooral niet in de droger. Het lichte materiaal zorgt ervoor dat ze “aan de lucht” goed drogen. Hang het overhemd op een hangertje en zorg er dan voor dat er zo min mogelijk kreukels in zitten. Laat het overhemd op deze manier bijna helemaal droog worden. Is het overhemd bijna droog? Dan is het tijd om het even te strijken. Dat hoeft maar kort en op een lage temperatuur. Je zult merken dat eventuele kreukels dan als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Hang het overhemd daarna in de kast met het bovenste knoopje dicht. Zo zorg je ervoor dat de kraag mooi in model blijft. Je bent dan alvast weer klaar voor de volgende kantoordag!

Categorieën: Nieuws