Een online winkel beginnen

De afgelopen jaren is e-commerce gigantisch toegenomen. Maar sinds de corona pandemie is het helemaal geëxplodeerd. Steeds meer Nederlandse consumenten bestellen via het internet pakketjes en diensten. En het zijn niet alleen gigantische bedrijven die hier goed van profiteren. Er zijn ook heel veel jonge solo entrepreneurs die succesvol hun eigen webwinkel opzetten. Maar hoe begin je eigenlijk een eigen webwinkel? Waar moet je op letten? In dit artikel bespreken we 7 tips voor het opzetten van een eigen webwinkel.

Maak iets unieks

Alhoewel de e-commerce wereld nog altijd groeit, neemt de concurrentie ook snel toe. Om binnen deze concurrentie op te vallen is het belangrijk iets unieks te creëren. Het eerste waar je daarom over na moet gaan denken is een USP, ofwel unique selling proposition. Waarom willen je klanten juist bij jouw winkel shoppen? Hierbij is het heel belangrijk dat je een specifieke niche kiest. Je kunt geen webshop beginnen waar je alles verkoopt want je kunt nooit concurreren met giganten zoals Bol.com en Amazon. Kies daarom voor een aantal specifieke producten in een specifieke niche waar je ook passie voor hebt.

Maak het persoonlijk

Alhoewel mensen steeds makkelijker online bestellen kan het bij de kleinere webshops nog steeds best spannend zijn. Als ze een webshop niet zo goed kennen en voor het eerst bestellen kan de klant best bang zijn dat hun pakketje nooit zal aankomen. Daarom is het belangrijk om een persoonlijk gezicht achter je webshop te zetten. Laat je gezicht terugkomen en werk aan een uitgebreide pagina waar je precies verteld wie je bent en waarom je deze webshop hebt opgericht.

Reviews

Nog iets wat je kunt doen om het vertrouwen van de klant te winnen is het verzamelen van goede reviews. Ook is het een goed idee om je aan te melden bij een keurmerk. Op deze manier bouw je een goede reputatie op voor je webwinkel.

Leveren

Het opzetten van een webwinkel is ontzettend spannend. Je zult juichen wanneer je je eerste bestellingen binnenkrijgt. Maar juist nu komt er ook een belangrijk onderdeel naar voren, de leveringen. Let erop dat je op verpakkingsmaterialen klaar hebt liggen en je de verzendkosten hebt meegenomen in je verkoopprijs. Afhankelijk van het product dat je verkoopt kun je gebruik maken van stazakken en gripzakjes. Mensen zijn tegenwoordig gewend dat hun bestellingen snel aankomen. Maar zorg er vooral voor dat je bestellingen naar de goede plek gaan en je een effectief systeem opstelt. Ook zul je een eigen administratie moeten gaan bijhouden waar je je financiën noteert.

Mobiele versie afsluiten