Digitale transformatie: wat is daarvoor belangrijk?

SAP beheer

Bedrijfsvoering wordt steeds digitaler. Wie niet met deze digitale transformatie meegaat, slaat de plank mis. Een goede IT-omgeving is cruciaal voor de juiste bedrijfsvoering en het versnellen van de interne communicatie. Wat komt er nou kijken bij zo’n digitale transformatie? Zijn er bepaalde processen die je door een externe partij kunt laten beheren? Deze vragen worden in dit blog beantwoord. Onderwerpen die aangesneden zijn SAP, clouds en datavoorspellingen, drie belangrijke tools om bedrijven te helpen meegaan met de digitale transformatie.

SAP

SAP (Systems, Applications, and Products) is geïntegreerde software die wordt gebruikt om werkzaamheden nog meer te stroomlijnen en optimaliseren. Denk bijvoorbeeld aan CRM (Customer Relationship Management) of ERP (Enterprice Resource Planning) systemen als onderdeel van SAP. Met behulp van deze tools worden processen binnen het bedrijf versneld. Binnen het SAP-landschap vinden er ook veel veranderingen en ontwikkelingen plaats. Daarom is het handig om SAP beheer extern te laten doen. Op die manier zijn je systemen altijd up-to-date en aangepast aan jouw situatie en voorkeuren. Wel zo makkelijk.

Werken in de cloud

Een onderdeel van digitaler worden is het werken in de cloud. Alles staat online in databases, en iedereen werkt aan hetzelfde. Er is geen sprake meer van verkeerde versies van bepaalde bestanden. Ook geen bestanden die kwijt raken op de computer van een werknemer. Verder werken verschillende afdelingen beter samen via de cloud. Het is eigenlijk al niet meer voor te stellen het zonder te doen. Met een Cloud First strategie zorg je dat je het snelste de doorgang naar cloud kunt maken. Met deze strategie wordt upscalen en downscalen ook vergemakkelijkt. Er wordt een infrastructuur opgesteld die werkt voor jouw bedrijf op basis van het cloudsysteem, alle andere IT-processen worden daarop aangepast. Het is mogelijk om deze transitie te laten begeleiden door een externe partij.

Datavoorspellingen

De belangrijkste beweging binnen digitale transformaties is het erkennen van het belang van data. Analytics zijn leidend voor bedrijfsvoering, en het is cruciaal om daar bovenop te zitten. Bedrijven verzamelen allerlei data op allerlei verschillende platformen. Met al deze verschillende platformen wordt het gauw onoverzichtelijk. Het is echter mogelijk om al deze verschillende databronnen samen te brengen in één, en daar kunnen dan voorspellingen uit gedaan worden. Op deze manier kun je zwaktes ontdekken binnen het bedrijf of buiten het bedrijf zoals het landschap waarin jouw bedrijf zich bevindt. Dit data-samenvoegingssysteem kun je kopen en laten implementeren, vervolgens doet het algoritme het werk voor je.

Mobiele versie afsluiten