Bedrijfsbussen zijn zeer populair bij criminelen en ze zijn dan helaas ook vaak het doelwit van inbraak en diefstal. Als eigenaar van een bedrijfsbus is het daarom noodzaak om hem goed te beveiligen. 

Doe je dat niet, dan is de kans op diefstal en inbraak vrij groot. En aangezien voor veel ondernemers hun bussen noodzakelijk zijn om hun werk uit te voeren levert dat een fikse kostenpost op. Lees daarom snel wat je kunt doen op het gebied van de beveiliging van je bedrijfsbus.

Laadruimtebeveiliging

Beveiliging van de laadruimte is belangrijk als je waardevol gereedschap in je bus vervoerd. Maar ook als je pakketjes bezorgt is dit een vorm van beveiliging die niet mag ontbreken. 

De laadruimtebeveiliging wordt aangebracht op alle toegangsdeuren van de laadruimte. De bediening van de sloten is eenvoudig en wordt in de bestuurderscabine gemonteerd. Met een druk op de knop open je alle deuren in de laadruimte.

Tip: vergeet niet om ook de ramen van de laadruimte te beveiligen. Dat kun je doen met raamroosters. Zonder raamroosters maak je het criminele anders alsnog makkelijk om de laadruimte leeg te roven.

Motorkapslot

Een motorkapslot heeft als functie om de waardevolle onderdelen die onder de motorkap zitten te beveiligen. Het is namelijk zo dat veel bussen vanuit de fabriek sloten hebben die niet bepaald stevig zijn. Ze zijn dus relatief eenvoudige open te breken. Met een motorkapslot vergrendel je de motorkap een stuk steviger en wordt het openbreken ervan een lastiger.

Versnellingsbakslot

Een versnellingsbakslot doet wat de naam al doet vermoeden: het zet de versnellingspook op slot. Dit slot is dan ook zeer effectief in het tegengaan van diefstal van je bedrijfsbus. De bediening is ook zeer eenvoudig. Met een sleuteltje ontgrendel je het slot. 

Tijdens het rijden blijft de sleutel in het slot zitten en klap je hem om zodat hij niet in de weg zit. Op de plaats van bestemming verwijder je de sleutel en weet je dat het versnellingsbakslot weer vergrendelt is.

OBD slot

Veel mensen weten het niet, maar via de OBD stekker is het mogelijk om nieuwe autosleutels in te leren. Handig als je een keer je sleutel verloren bent. Maar niet zo handig als een crimineel via de OBD stekker een eigen sleutel inleert en er met je bedrijfsbus vandoor gaat. Dat kun je voorkomen door de OBD stekker met een OBD slot te beveiligen.

Laat de beveiliging van de bedrijfsbus over aan een specialist

Het installeren van de diverse sloten om je bedrijfsbus te beveiligen is specialistisch werk. Laat het werk dan ook over aan een specialist en ga niet zelf proberen om de sloten te installeren. Een specialist in het beveiligen van bedrijfsbussen geeft je bovendien een installatiecertificaat waarmee je aan de verzekeraar kunt aantonen dat de sloten door een vakman zijn gemonteerd.

Categorieën: Nieuws