Alles over scope 8 en 10 keuringen

In deze blog ga ik je alles vertellen over scope 8 en SCIOS scope 10 keuringen. Wacht dus niet langer en lees gauw verder.

Wat is een scope 8 keuring?

Een scope 8 keuring is een inspectie van een vaste elektrische installatie. De keuring wordt uitgevoerd door een SCIOS-gecertificeerd bedrijf en is gebaseerd op de Nederlandse norm NEN 3140. De scope 8 keuring is verplicht voor alle bedrijven en instellingen met een vaste elektrische installatie, met uitzondering van woningen.

De scope 8 keuring wordt uitgevoerd om de veiligheid van de elektrische installatie te controleren. De inspecteur controleert onder meer de volgende zaken:

Als er tijdens de keuring gebreken worden geconstateerd, moet de eigenaar van de installatie deze gebreken laten verhelpen.

Wat is een SCIOS scope 10?

Een scios scope 10 is een inspectie van elektrisch materieel op brandrisico. De keuring wordt uitgevoerd door een SCIOS-gecertificeerd bedrijf en is gebaseerd op de NTA 8220 norm. De scope 10 keuring is niet verplicht, maar wordt wel aanbevolen voor bedrijven en instellingen met een hoog brandrisico.

De scope 10 keuring wordt uitgevoerd om de brandveiligheid van elektrisch materieel te controleren. De inspecteur controleert onder meer de volgende zaken:

Als er tijdens de keuring gebreken worden geconstateerd, moet de eigenaar van de installatie deze gebreken laten verhelpen.

Belang van de scope 8 en 10 keuringen

De scope 8 en 10 keuringen zijn belangrijk om de veiligheid van elektrische installaties te garanderen. De keuringen helpen om onveilige situaties te voorkomen en branden te voorkomen. De keuringen zijn ook verplicht voor veel bedrijven en instellingen.

Wanneer moet een scope 8 of 10 keuring worden uitgevoerd?

De frequentie van de scope 8 en 10 keuringen is afhankelijk van het type installatie en de risico's. De keuringen moeten worden uitgevoerd door een SCIOS-gecertificeerd bedrijf.

Waar kan ik meer informatie vinden over scope 8 en 10 keuringen?

Meer informatie over scope 8 en 10 keuringen is te vinden op de website van Omega Energietechniek.

Mobiele versie afsluiten