3 ideeën om de vrijdagmiddagborrel nóg gezelliger te maken

Jullie hebben de hele week keihard gewerkt. Op vrijdag rond 15.00 voel je dat je zin begint te krijgen in een biertje (of wijntje). Die laatste loodjes op de vrijdag zijn vaak heel zwaar. Het weekend staat vlak voor de deur maar je moet toch echt nog even door. Gelukkig bestaan er vrijdagmiddag borrels, het vooruitzicht hiervan trekken je door die laatste uren heen. Vooral met deze tips om de vrijdagmiddagborrel te upgraden

Zorg voor lekkere hapjes

Bij een vrijmibo hoort een drankje, dat is duidelijk. Na een lange werkweek heb je dat frisse biertje of heerlijke wijntje keihard verdiend. Qua versnaperingen wordt er vaak een zak chips op tafel gegooid waar iedereen uit graait. Mijn tip is: zorg voor lekkere hapjes bij de borrel. Denk bijvoorbeeld aan kleine wraps met zalm, dille en roomkaas, een kaasplankje of rauwkost met een lekkere dip. Daar ga je zeker kantoorvrienden mee maken! Vraag van tevoren waar iedereen van houdt om inspiratie op te doen, en vergeet natuurlijk de vegetariërs en de mensen op dieet niet!

Ga eens buiten de deur

Op een gegeven moment ben je dat kantoor ook wel zat. Jullie zitten daar al 40 uur per week. En geef toe: kantoren zijn meestal niet de meest gezellige plekken voor een borrel, met name dankzij dat helse tl-licht. Ga eens op onderzoek uit naar de cafés en barretjes in de buurt. Het kan heel verfrissend zijn om ergens anders samen te zijn met je collega’s. Een ander voordeel van de vrijdagmiddag borrel buiten de deur is de service. Jullie worden op je wenken bediend en lekkere hapjes, cocktails en speciaal biertjes zijn allemaal beschikbaar. Kijk bij het uitzoeken van een goede locatie eens verder dan je gewend bent, een van de beste borrels die ik ooit heb gehad was op een golfclub!

Speel een spel

De vrijdagmiddag borrel is goed voor ontspanning en beloning na een harde werkweek. Maar de vrijdagmiddag borrels zijn vooral heel goed voor de band tussen collega’s. Het is bewezen dat collega’s die elkaar een beetje op persoonlijk niveau kennen en zich bij elkaar op hun gemak voelen beter werk leveren dan wanneer dat niet zo is. Reden meer voor een extra lange borrel dus! Wat is een goede manier om een band te creëren? Spelletjes! Spelletjes zijn een perfecte ijsbreker en je komt er meteen achter met wie je wel en niet goed kunt samenwerken. Wij spelen op de vrijdagmiddag graag het volgende:

 

  1. Kingsen: kingsen is een kaartspel waarbij vooral heel veel gedronken wordt. Een lekkere ijsbreker dus. De regels verschillen per groep maar meestal zijn hiervoor goede handleidingen te vinden op internet. Natuurlijk kunnen jullie ook zelf de regels bepalen!
  2. Moordenaartje: net alsof jullie weer kinderen zijn! Weerwolven is spannend en vereist een sterk staaltje teamwork. Perfect voor op kantoor!
  3. Combineer het spelletje doen met mijn tweede tip en ga een spel doen buiten de deur! Escape rooms zijn tegenwoordig hartstikke populair voor bedrijven en zijn een goede versterker voor de band tussen collega’s.

 

Veel borrelplezier!

Mobiele versie afsluiten